kate

 

Paljonko hakukoneoptimointi maksaa? Ja miksi?

 

Hakukoneoptimoinnin hinta vaihtelee aina tapauskohtaisesti, mistä johtuen kysymykseen on yhtä helppo vastata kuin esimerkiksi kysymykseen ”kuinka paljon lentomatka maksaa?” tai ”paljonko auto maksaa?”. Vastaus on aina tapauskohtainen eikä yhtä vastausta voi antaa. Yhdelle yritykselle saattaa riittää näkyvyys yhdellä hakusanalla. Toinen yritys saattaa tarvita 5, jotta näkyvyydestä on hyötyä. Lisäksi joka alalla kilpailua Googlen 1. sivulle on varsin vaihtelevasti. Esimerkiksi ”sähkötupakka”-sanalla haetaan noin 27 000 kertaa kuukaudessa, joten alan yritykset haluavat palavasti olla kyseisen haun kärjessä. Näin ollen kilpailua on myös noin 50-kertaisesti verrattuna esimerkiksi pienemmän kaupungin paikalliseen hakuun, jossa hakuja on noin 50 kuukaudessa (esim. lakimies Naantali tai kampaamo Rovaniemi).

Skaalaa on siis niin paljon etteivät paketitkaan sovellu tarkoitukseen niin hyvin, että niitä kannattaisi käyttää. Siksi hakukoneoptimoinnin hintaa kysyttäessä on vaikeaa tai lähes mahdotonta arvioida hintaa perehtymättä ensin tarkemmin yritykseen, sen verkkosivustoon, yrityksen tavoitteisiin sekä kyseisen alan kilpailuun netissä. Näistä syistä pyydän asiakkaita aina ensin täyttämään Asiakaskaavakkeen, jotta palvelun mahdolliset hyödyt, potentiaaliset kävijämäärät, rahallinen tuotto ja paljon muuta voidaan etsiä ensin – sekä tietysti antaa Asiakaskaavakkeen tietojen pohjalta projektille hinta.

Kannattaako hakukoneoptimointiyritys sitten valita pelkän hinnan perusteella? Ei tietenkään. Halpa on harvassa asiassa hyvää ja sama pätee myös SEO-asioissa. Kallein ei tietenkään myöskään tarkoita parasta. Kysy aina yritykseltä näytteitä heidän työstään ennen lopullista päätöstä, koska tulokset ovat lopulta ainoa merkittävä asia – toisin sanoen saatko rahallesi vastinetta.

Jos haluat vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin oman yrityksesi kohdalla (videomuodossa), alkuun pääset tosiaan helposti täyttämällä Asiakaskaavakkeeni (vie n. 5 min täyttää). Sen täyttäminen ei tietysti sido mihinkään vaan yksinkertaisesti kertoo molemmin puolin, miten palvelu voisi auttaa yritystäsi.

 

TÄYTÄ ASIAKASKAAVAKE TÄSTÄ

Haluatko yrityksesi Googlen kärkeen?

100% yrityksemme asiakkaista on noussut Googlen 1. sivulle.
Saadaksesi yrityksellesi saman, parhaiten liikkeelle pääset
tästä.