syyskuu 14, 2016 Mikko Laine

Miten voit itse parantaa sivustosi sijoitusta hakukoneissa: 5 vinkkiä

5 vinkkiä

Hakukoneoptimoinnissa on sekä monimutkaisempia, teknisimpiä osa-alueita että hieman yksinkertaisempia asioita, joilla voidaan saada näkyviä tuloksia aikaan melko helposti. Tässä muutamia helpompia keinoja, joiden avulla voit taatusti nostaa sivustosi sijoituksia hakukoneissa:

 

TITLE-ELEMENTTI

Title-elementti on selaimen yläpalkissa näkyvä teksti, joka näkyy kokonaan, kun viet hiiren sen päälle. Tämä on Googlelle yksi tärkeimmistä tiedoista, joiden avulla se päättelee mistä sivustossasi on kyse.

Mikäli tärkein hakusanasi ei ole osana title-elementin tekstiä, menetät useimmiten jopa kymmeniä sijoja hakutuloksissa.

Helpoin tapa lisätä hakusanasi kyseiseen paikkaan on asentaa WordPress-sivustolle plugin, jonka avulla voit muuttaa titlen tekstiä. Yksi tällainen plugin on All in one SEO.

 

HAKUSANATIHEYS

Toinen helppo keino parantaa hakukonenäkyvyyttäsi on varmistaa oikea hakusanatiheys. Tämä tarkoittaa suomeksi siis sitä, että haluttu hakusana ensinnäkin löytyy sivun sisällöstä oikeassa muodossa.

Toiseksi, ennen haluttua hakusanaa viljeltiin runsaasti sivun tekstiin mutta nykyisin sitä ei missään nimessä kannata tehdä. Paras vinkki onkin mainita hakusana vähintään pari kertaa sivulla tai luontevissa määrin mikäli

pari kertaa ei riitä. Tärkeintä siis on vain se, että hakusana löytyy sisällöstä mutta ei epänormaalin tiheästi.

 

SOME-PROFIILIT

Yksi varsin vähän käytetyistä mutta helpoista keinoista on tehdä yritykselle profiilit mahdollisimman monelle sosiaalisen median sivustolle. Profiiliin lisättävä linkki auttaa sivustoasi nousemaan hakutuloksissa.

Tässä lista muutamista sivustoista, joihin kannattaa tehdä profiili yrityksellesi:

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Vimeo
  • Google+
  • Reddit
  • Yelp

 

FENNICA.NET

Kunhan sivustolla on Title-elementti hoidettu kuntoon, muutamaan laadukkaaseen hakemistoon lisääminen on tehokas keino nostaa sivustoa ylöspäin hakutuloksissa.

Fennica on vanha, luotettava ja tunnettu vaihtoehto tähän tarkoitukseen. (Ethän laita sivustoasi kuitenkaan kaikkiin mahdollisiin hakemistoihin, sillä huonolaatuiset hakemistot laskevat sijoituksiasi.)

 

WEBINFO.FI

Toinen varsin hyvä hakemisto Fennican lisäksi.

 

Näillä melko yksinkertaisilla keinoilla voit siis itsekin saada sivustoasi liikkumaan hakukoneiden tuloksissa ylöspäin noin muutaman viikon sisällä niiden tekemisestä.

Jos et kuitenkaan halua itse käyttää aikaasi hakukoneoptimoinnin tekemiseen ja haluat tehokkaampia tuloksia, voit täyttää Asiakaskaavakkeeni ja suunnittelemme yhdessä strategian sivustosi ja yrityksesi tuottavuuden kasvattamiseksi.

Haluatko yrityksesi Googlen kärkeen?

100% yrityksemme asiakkaista on noussut Googlen 1. sivulle.
Saadaksesi yrityksellesi saman, parhaiten liikkeelle pääset
tästä.